Отглеждането на новородено през зимата е доста по-трудно, отколкото през пролетта и лятото, колко пъти сме чували това?
 
Да, майките на пролетни и летни бебета имат предимството на хубавото време и възможността да излизат с дечицата си още от първия ден.

Но това, че през зимно време, температурите са доста по-ниски, въобще не означава, че трябва да бъдем затворници вкъщи цели три-четири месеца или пък да внимаваме кой и кога идва у дома, заради схващането, че зимата всички боледуваме повече.
 
Майките си задават редица въпроси, преди да изведат бебето си на разходка през зимата. Безопасно ли е излизането в студеното време? С какво да го облекат и с какво да го завият навън?
 
Майките се тревожат, че една зимна разходка може да застраши здравето на детето. Но седенето единствено вкъщи е значително по-опасно, защото прахът и застоялият въздух могат да доведат до болести и алергии. А много често това води и до изнежване на децата. Зимните разходки каляват бебето и изграждат имунитетът му.
 
Излизането през зимата не бива да е много продължително. И стига детето да е добре облечено и завито, не крие никакви рискове.
 
Старайте се да извеждате бебето в часовете между 12 и 16 часа, когато температурите са по-високи. Облечете го добре. Мъникът ще събере слънчеви лъчи, които, въпреки че са оскъдни, ще му помогнат да синтезира вит. Д. А след не повече от два часа ще сте си у дома.
 
 
Одеалцата са добро решение, за да е напълно защитено от студа вашето дете. Завито в количката, с шапка, шал и ръкавици, то ще се почувства освежено от зимната разходка.
 
Колкото по-ниски са температурите навън, толкава по-кратки трябва да бъдат излизанията. Но по възможност не ги пропускайте, за да калявате детето и да вдишва чист въздух всеки ден.
 
В по-студените дни може да замените одеалцето с термочувалче за количка. С него бебето ще е добре завито от всички страни, без възможност да се отвие, без да забележите. А топлината, осигурена от чувалчето, няма да позволи то да настине.
 
Разгледайте нашите предложения за стоки, които ще са от полза за зимните разходки с бебчо:http://www.patilanci.bg/store?search=%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%BE