Всяко дете си има любима играчка, която предпочита пред всички останали. Най-редовно играе с нея, носи я със себе си навсякъде, не заспива без да е до него…
 
Любимата играчка е особеноценно притежание за децата. Често тя е плюшена играчка. Подходяща е и за момичета, и за момчета. Плюшените играчки могат да са навсякъде с Вашето дете и може да участват във всякакви игри.
 
Понякога конкретните предпочитания на децата не са свързани с определена играчка, може да обичат например мечета – плюшени, рисувани, пъзели... Под всякаква форма.
 
Колите и мотоциклетите са любими за много момчета, а нерядко – и за момичета. В игри с мини коли и мотори преминават часове наред.
 
Любимите играчки на много деца са свързани с мечтите им. Ако вече знае какво иска да работи, когато порасне например, игрите може да се продиктувани от това.
 
Например малкото Ви момче може да иска да стане полицай. Тогава е много вероятно да обича оръжията и да си играе с тях през цялото време.Или дъщеря Ви иска да стане лекарка? Лекува куклите си и проявява интерес към слушалки, спринцовки и всякакви лекарски комплекти.
 
Не е задължително детето да разполага с голям брой играчки, за да е доволно и да се чувства добре. Стига те да са подбрани правилно, сред тях ще е и любимата му играчка – верен приятел във всяка ситуация.
 
Разгледайте предложения за играчки, с които да зарадвате детето си: http://www.patilanci.bg/store